Publicaţii

2016
ARTĂ PARTICIPATIVĂ ÎN ȘCOLI
Culegere de bune practici realizată în cadrul proiectului de educație artistică pentru copii ”Dă culoare școlii tale!”.

2015
SPAȚII URBANE ÎN ACȚIUNE. ACTIVARE COMUNITARĂ ÎN CARTIERELE DE BLOCURI DIN BUCUREȘTI
Publicația finală a proiectului de activare urbană ”Spații Urbane în Acțiune”.


2013
URBAN PEDAGOGY GUIDE
Mic ghid cu metode de educație urbană adresate copiilor și adolescenților. Publicat de Asociația Komunitas.
 
2011
GHIDUL DE EDUCAȚIE URBANĂ
Un material interdisciplinar care incearca sa prezinte diferite moduri de a citi si de a intelege un oras, realizat in timpul proiectului "Ia-ti orasul inapoi!" derulat de Asociatia Komunitas. Am coordonat atat proiectul educational care a avut o durata de 16 luni, cat si aceasta publicatie rezultata din el, contribuind totodata cu scrierea a 2 capitole.

La baza, publicatia ar fi trebuit sa fie un manual destinat elevilor din Bucuresti si din alte orase ale tarii, totodata un suport de curs pentru o posibila materie optionala cu acelasi nume, predata in licee.Pentru ca a fost o initiativa in premiera in Romania si nu a existat un precedent din care sa ne inspiram, pentru ca am lucrat intr-o echipa numeroasa, care s-a pus cu greu de acord asupra unor coordonate generale, pentru ca a fost dificil sa gasim un limbaj accesibil adolescentilor, manualul a devenit ghid. Temporar, deoarece, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, diferitele grupuri care au participat la crearea lui si-au propus sa realizeze si manuale adevarate: fie de educatie asupra mediului construit, fie de antropologie urbana pe intelesul adolescentilor, fie toate acestea combinate, la care s-ar adauga chiar si mai multe discipline.

2011
SPAȚIUL PUBLIC - UN SPAȚIU CARE ÎȚI APARȚINE 
Capitol pe care l-am scris in cadrul publicatiei Ghidul de educatie urbana”. Am incercat sa adun laolalta diverse notiuni legate de spatiul public, imaginandu-mi modalitati prin care acestea ar putea fi predate unor adolescenti de 15-17 ani.

VIAȚA SOCIALĂ A ORAȘULUI
Capitol pe care l-am scris in cadrul publicatiei ”Ghidul de educatie urbana”. Capitolul reprezinta o incercare de a face anumite elemente de antropologie sociala si urbana accesibile adolescentilor.

2008
VECINATATEA ZABRAUTI - CERCETARE SOCIALA (pag. 39)
Raport de teren realizat in cadrul Programului PHARE RO2004/016-772.01.01.01 Pentru Imbunatatirea Conditiei si Perceptiei Romilor, ca cercetator social 

2006

SQUATUL CA NUCLEU SOCIAL SI SPATIU DE LOCUIRE ALTERNATIVA
Teza de dizertatie sustinuta in 2006 la SNSPA, Bucuresti, in cadrul Masterului de Antropologie Sociala si Dezvoltare Comunitara, bazata pe o cercetare sociala despre locuirea alternativa, pe care am derulat-o timp de 4 luni in urmatoarele orase: Berlin, Poznan, Lisabona, Barcelona.

2005
POVEȘTI DE LA 2 MAI
Teza mea de licenta, sustinuta in 2004 la Facultatea de Litere, Sectia de Etnologie si Folclor, Universitatea Bucuresti, bazata pe o cercetare sociala derulata timp de cativa ani in satul 2 Mai. Iubitorii acestui sat, cu siguranta vor avea rabdarea sa parcurga cu atentie lucrarea :)  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu